Челични лимови од класа P295GH

p265gh квалитетни челични лимови -лимови за котел?

Челични лимови од класа P295GH

Квалитетните челични листови P295GH се особено отпорни на притисок. Се претпочита во областите за користење што се користат.

Квалитет В Си мн П С Н Земетевкупно кр Ни п.н.е Ти В nb
макс. макс. макс. макс. мин. макс. макс. макс. макс.
P235GH1,2) макс. 0,16 0,35 0,603) ? 1.20 0,025 0,010 0,0124) 0,020 макс. 0.30 0.30 макс. 0,08 0,03 0,02 0,030
P265GH1,2) макс. 0,20 0,40 0,803) ? 1.40 0,025 0,010 0,0124) 0,020 макс. 0.30 0.30 макс. 0,08 0,03 0,02 0,030
P295GH1,2) 0,08 ? 0,20 0,40 0,903) ? 1.50 0,025 0,010 0,0124) 0,020 макс. 0.30 0.30 макс. 0,08 0,03 0,02 0,030
P355GH1,2) 0,10 ? 0,22 0,60 1.10 ? 1.70 0,025 0,010 0,0124) 0,020 макс. 0.30 0.30 макс. 0,08 0,03 0,02 0,040
16Мо3еден) 0,12 ? 0,20 0,35 0,40 ? 0,90 0,025 0,010 0,012 5) макс. 0.30 0.30 0,25 ? 0,35 ? ?
13CrMo4-5еден) 0,08 ? 0,18 0,35 0,40 ? 1.00 часот 0,025 0,010 0,012 5) 0,706) ? 1.15 ? 0,40 ? 0,60 ? ?

 

Квалитетните челични листови P295GH се особено отпорни на притисок. Се претпочита во областите за користење што се користат.
Листови за котел? отпорност на високи температури? и отпорност на притисок? котел? , или подот? Може да се користи во котли за гориво.
Листови за котел? Различни како p235, p265, p355 и 16mo3? може да биде со добар квалитет. Ако ги погледнеме односот на јаглеродот кога ги испитувате квалитетите на листот на котелот, ако се различни? кои се вредностите? ние гледаме.
Лист за котел? Гледаме дека количината на силициум диоксид и манган, кои се главните детерминанти на квалитетот, се зголемуваат со зголемувањето на бројките за квалитет, како и соодносите на силициум диоксид и манган. Дали е ова исто? Тоа, исто така, предизвикува промена на приносот и јакоста на истегнување со текот на времето.

Која е разликата помеѓу оценките P235 – P265 – P355 – 16mo3?

 

P235gh квалитетен челичен лим Кои се разликите помеѓу челичен лим од одделение p355 и одделение 16mo3? Ајде накратко да резимираме. Дали разликата помеѓу квалитетниот челик p235 и челикот со квалитет p355 е иста? Споредба на квалитетен челик st 37 и квалитетен челик st 52 како ова.
Помеѓу двата типа квалитетни челици, наше примарна грижа се приносот и цврстината на истегнување, односно кратки резултати од тестот за издржливост.
Направете s група во челици за котел од P група? Како и кај челиците, колку е поголем бројот, толку е поголема јачината.
Во овој контекст, секако, ќе го примените изборот на челик погоден за местото што ќе се користи, во зависност од структурата на проектот и секако притисокот. треба да се консултирате со специјалист инженер во контејнери.

 

Елемент

P295GH Макс %

Елемент

P295GH макс %

В

0,08-0,20

кр

0.30

Си

0,40

В

0.30

мн

0,90-1,50

п.н.е

0,08

П

0,025

nb

0,020

С

0,015

Ни

0.30

ДОБИЈ

0,020 мин

Ти

0.30

Н

0,012

В

0,02

EN10028-2 P295GH котел и притисок челична плоча

Поврзана класа: P235GH, P265H, P295GH, P355H, 16MO3,18MNMO4-5,20mnmoni4-5-4, 20mnmony4-5,15NCOMONB5-6-4, 13CRMO4-5,13CRMOSI5-5, 10CRMO9-10,12CRMO9 -10, X12CrMo5,13CrMoV9-10,12CrMoV12-10, X10CrMoVNb9-1. Челик од одделение P295GH е нелегиран и легиран челик со наведени високи температурни својства. Тоа е една од класите во челиците En10028-2. Во согласност со En10020, P235GH, P265GH, p295gh и p355gh се нелегирани квалитетни челици. Сите други часови може да се полагаат специјални челици. P295GH Квалитетна состојба на испорака по дискреција на производителот Може да се нормализира како нормално или да се измени со нормализирано тркалање. Може да обезбеди челик од класа P295GH во форма на челична плоча за производителите кои служат на индустријата за нафта и гас.

Работа? разменувачи на топлина, притисок на заварување? Се користи за контејнери и котли.

P295GH Анализа на леење на хемиски состав

Квалитет

состојба

дебелина

Може ли да се спротивставам на крварењето?
Јачина на истегнување
Издолжување
Енергија на влијание

(мм)

MPa (мин.)

MPa

% (мин.)

(KV J) (мин.)

-20 степени

P295GH

нормализира

? 16

295

460-580

21

27

16> до ?40

   290

460-580

21

27

40> до ?60

285

460-580

21

27

60> до ?100

260

460-580

21

27

100> до ?150

235

440-570

21

27

150> до ?250

220

430-570

21

27

 

 

 

P295 КВАЛИТЕТЕН ЧЕЛИК ВО РАЗЛИЧНИ ЗЕМЈИ? ИМИЊА НА КВАЛИТЕТ

P295GH
Европа Белгија Германија Франција Италија ? Шведска Индија Јапонија
Свети Е315 Д47-1,2  17 Mn4 A48 CP Fe460-1-KW СС 21,01,01 SPV315

 

 

грешка: ?Содржината е заштитена?
mk_MKMacedonian