Квалитетни листови P235

P235GH КВАЛИТЕТЕН ЧЕЛИК - листови за котли?

P235 квалитетен лим

Листовите со квалитет P235 се под притисок. Исто така познат како контејнерски челици. Квалитетните челици p235 се отпорни на притисок. поради производство на котли , отпорен на притисок а? котли? Се користи во продукции како што се

 

P235GH квалитетен лим карактеристики

 

Квалитет В Си мн П С Н Земетевкупно кр Ни п.н.е Ти В nb
макс. макс. макс. макс. мин. макс. макс. макс. макс.
P235GH1,2) макс. 0,16 0,35 0,603) – 1.20 0,025 0,010 0,0124) 0,020 макс. 0.30 0.30 макс. 0,08 0,03 0,02 0,030
P265GH1,2) макс. 0,20 0,40 0,803) – 1.40 0,025 0,010 0,0124) 0,020 макс. 0.30 0.30 макс. 0,08 0,03 0,02 0,030
P295GH1,2) 0,08 – 0,20 0,40 0,903) – 1.50 0,025 0,010 0,0124) 0,020 макс. 0.30 0.30 макс. 0,08 0,03 0,02 0,030
P355GH1,2) 0,10 – 0,22 0,60 1.10 – 1.70 0,025 0,010 0,0124) 0,020 макс. 0.30 0.30 макс. 0,08 0,03 0,02 0,040
16Мо3еден) 0,12 – 0,20 0,35 0,40 – 0,90 0,025 0,010 0,012 5) макс. 0.30 0.30 0,25 – 0,35
13CrMo4-5еден) 0,08 – 0,18 0,35 0,40 – 1,00 часот 0,025 0,010 0,012 5) 0,706) – 1.15 0,40 – 0,60

 

 

П235GH КОТЕЛИ ЛИСТ ЧУВСТВО И ЗАТЕГНУВАЧКИ ЈАКИ

Квалитет
мин. не се спротивстави на протокот
Јачина на истегнување? 
мин. вкупно издолжување
[MPa] [MPa] [%]
а? 16 e > 16
P235GH 235 225 360 ? 480 24
P265GH 265 255 410 ? 530 22
P295GH 295 290 460 ? 580 21
P355GH 355 345 510 ? 650 20
16Мо3 275 270 440 ? 590 22
13CrMo4-5 300 290 450 ? 600 19

 

 

грешка: ?Содржината е заштитена?
mk_MKMacedonian