Разлики помеѓу P265GH и P355GH

P235GH КВАЛИТЕТЕН ЧЕЛИК - листови за котли?

P265GH Разлики помеѓу P355GH и P355GH

Кога се споредуваат челиците, P265GH Кои се разликите помеѓу P355GH и P355GH? Важно е да се знае. Општо земено, челикот P355GH е под висок притисок Се користи за структурни делови во садови и котли и цевководни системи. Овие две класи се слични во однос на карактеристиките и често се исти. се користи за целите. Сепак, меѓу нив? постојат разлики. Овие разлики? Ајде да испитаме.

Разлики помеѓу p265gh и p355gh

P265GH а??ml? Тоа е челик и е под притисок за топли течности. Широко се користи во контејнери и цевки. Неговата содржина на јаглерод е повисока од P235, што го прави подобар избор за апликации кои бараат висока јачина и отпорност на лази. огледало? Исто така, има добра заварливост и обработливост. Овие квалитети го прават најдобриот избор за различни апликации. и двете P265GHоснова на предности?, како и неколку недостатоци?.

P355GH е под притисок поради неговата висока температура и отпорност на лази. Се користи во контејнери и котли. Јакоста на истегнување и еластичноста се неговите најистакнати карактеристики и има високи својства на ограничување на лази. Неговата читливост е исто така одлична, што го прави лесен за употреба и под притисок. го прави одличен избор за контејнери. Исто така, овој челик е познат по своите добри својства и при ниски и високи температури, кои се неопходни за високи апликации.

Двата челици се слични по својот состав, но различни. апликации? постои. P235GH е погоден за општи апликации, додека P355GH е особено погоден за апликации со високи температури. Погоден за средини. Генерално се користи во котли и кованици. Овој челик обично се нормализира. Се испорачува како ?s?t?lm??t?r. Заварување на високотемпературен челик може да биде тешко, така што овој материјал е отпорен на притисок. Тоа е добра опција за опрема.

Кога станува збор за механичките својства, P265GH челик а?притисок? контејнерски челик. Може ли да се спротивставам на крварењето? Тој е 355 MPa и мора да биде произведен според EN 10028-1. Неговата заварливост е уште една клучна разлика помеѓу P235GH и P35GH. Кои се овие два квалитети? Следно, разликата помеѓу двата челици е нивната цврстина на принос.

P265GH топло валани? е челик. Топло валани? е?вредност P265GHP265GH. Висок квалитет, нискојаглероден челик P265GHе . Високо отпорен на топлина карактеристика P265GH, другиот е P355GH. Двата челици најчесто се користат во котли и челици под притисок. се користи за опрема.

Двете степени на EN10028-2 се котел и под притисок? челични плочи. Стандардот EN10028-2 ги специфицира барањата за овој тип челик. ANSON е сигурен снабдувач на овие производи. да бидат наведени во стандардот? Ги снабдуваме сите видови челик. Сеопфатен? Нашиот инвентар на плочи EN10028-2 ќе профитира. Работење на котел добро развиен за Производот е многу важен.

грешка: ?Содржината е заштитена?
mk_MKMacedonian