Листови за котел? Хемиска структура

Квалитетна челична плоча p265gh

Листови за котел? Области на употреба и хемиски структури

притисок Можеби сте виделе дека буквата P на почетокот на листовите на котелот, кои се нарекуваат и челици за тенџере. Причината за тоа е што материјалот е во групата на квалитет P. Има висока цврстина на истегнување и принос. Отпорност на лази при високи температурни услови? и отпорност на удар? тоа е прилично добро. Механичките својства ќе варираат во зависност од видот и количината на легираниот елемент содржан во материјалот.

Листови за котел? Области за користење

Листови за котел? отпорен на притисок? познато дека е. Благодарение на оваа карактеристика, тоа е различно во индустријата. Се користи во производството на производи. Најпознато место за производство е Ердемир. Одлична формабилност и заварливост. Тоа е една од другите предности. Со оглед на тоа што способноста за заварување се одредува според карактеристиките на обработката, дали е нормализирана на пазарот? или откако ќе се стврдне се калат и се продаваат.

Во зависност од високата температура и притисокот Тоа е опасно прашање. Формирање прекумерен притисок? експлозии, истекување на гас и поврзани со нив? може да предизвика пожар. Притисокот да се произведува во индустријата? Затоа, изборот на материјал за контејнери е од големо значење. Листови за котел? користење?да издржи висок притисок? се добиваат производи. Пареата и гасовите кои се во интеракција со топлината може да предизвикаат корозија по некое време. Листови за котел? отпорен на корозија Благодарение на неговата карактеристика, тој нуди безбедно користење долго време.

За производство на вградени системи кои се користат во области со големи работни површини како што се патишта, брани или градилишта. листови за котел? се користи. Цилиндри за ТНГ и топла течност Се користи во изградбата на цевки за носење. Тоа е добар материјал за индустријата за рафинирање на нафта.

Листови за котел? Хемикалии?

различни? голем број на котли со состав и квалитет коса? постои. Mn количина во оние без легура? повеќе, додека елементите S и P се помалку. Отсуство на несакани грешки како што се грубост, пукнатини, груби гребнатини. Тие се подложени на процес на нормализација за Единствената лоша работа? По 350 степени, неговите механички својства почнуваат да се намалуваат. Поради оваа причина, дали беше неопходно да се произведе алтернативен материјал? листови за котел? е пронајден. Молибден со кратенката Мо овде? игра критична улога. Се додава на материјалот помеѓу %0.25 и %1.10 за да издржи високи температурни услови. се обезбедува.

P355NH Квалитет и хемиски состав

Квалитетни листови за котел P355nh? Тој е дефиниран како најтрајниот лист меѓу сите.

 

p355nh хемиски состав
p355nh хемиски состав

https://istanbultrapez.com/

https://istanbulgalvaniz.com/

magneticbileklik.com

Цените на челикот?

грешка: ?Содржината е заштитена?
mk_MKMacedonian